Adatkezelési tájékoztató

A X-Page Kft. mint adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A jelen Szabályzat célja, hogy az X-Page Kft. által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén (továbbiakban: Vásárló) számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

X-Page Kft. tiszteletben tartja a www.kutyaoutdoor.hu webáruház Vásárlóinak személyhez fűződő jogait; a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen adatkezelési nyilatkozatnak megfelelően kezeli.

A Vásárló, a webáruház használatával elfogadja az alábbiakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.

 

  1. Adatkezelés célja:

X-Page Kft. a Vásárló által rendelkezésére bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése, hírlevél küldése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, a megjelölt céltól eltérő célra a személyes adatokat nem használja.

 

  1. Adatkezelés jogalapja:

X-Page Kft. általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Vásárlók önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor. A hozzájárulást a Vásárló az egyes adatkezelések tekintetében a Honlap használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

 

  1. Az adatkezelő megnevezése:

X-Page Kft.. ,

Adószám: HU13774800

 Címe: 1139 Budapest, Orszgábíró utca 42.
Telefonszáma: 06-20-4330888

Kapcsolattartó: Tóth Balázs, +36 20-4330888

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-87152/2015.

  1. Adatkezelés időtartama:

A regisztrációs folyamat során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart.  Ez vonatkozik mind a kötelező, mind pedig a nem kötelezően megadott adatokra egyaránt. A regisztrációt a Vásárló bármikor saját maga törölheti, a személyes menüpontban megtalálható „regisztráció törlése” gombra kattintva vagy a regisztrációt a X-Page Kft..törli, amennyiben a Vásárló erre vonatkozó igényét emailben vagy postai úton erre vonatkozó kérelmét elküldi. X-Page Kft..  a regisztrációt és ezzel együtt a személyes adatokat a rendszerből, a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül törli. Amennyiben a Vásárló saját maga törli regisztrációját, abban az esetben az adatai automatikusan törlődnek a X-Page Kft.. rendszeréből.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 12 hónapig tárolja.

 

Kezelt adatok köre

Technikai adatok: A Honlap böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre (például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a Vásárló IP címét, az időpontot, a meglátogatott oldal URL-jét). Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz a Vásárlók nem, csak az X-Page Kft.  fér hozzá. A fenti információkat az X-Page Kft. kizárólag a Honlap technikai üzemeltetése érdekében, valamint statisztikai célokra használja fel.

Regisztráció: A regisztráció során a Vásárlónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

  • vezetéknév,
  • keresztnév,
  • mobil telefonszám
  • saját e-mail cím,
  • jelszó,
  • szállítási adatok,
  • számlázási adatok (név, cím), ha az nem egyezik a szállítási címmel

Az adatok megadását követően az X-Page Kft. e-mailben értesíti a Vásárlót a regisztráció sikerességéről.

Vásárló a regisztrációt követően nem kötelező jelleggel további adatokat is megadhat, amennyiben az az X-Page Kft..  által nyújtott szolgáltatás teljesítéséhez, elősegítéséhez szükséges.

 

Az adatokat megismerő személyek köre

Az adatokat elsődlegesen az X-Page Kft..  illetve az X-Page Kft..  belső munkatársai jogosultak megismerni, azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át és csak az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célokra használják, illetve használhatják fel.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében az X-Page Kft. adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe. X-Page Kft..  az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

 

Adatfeldolgozás

Az X-Page Kft..  a megrendelések teljesítése céljából (pl. kiszállítás) adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az X-Page Kft.- val kötött szerződés alapján az adatok feldolgozását végzi. Csak és kizárólag a X-Page Kft..  által megjelölt célból kerül sor adatok feldolgozására ettől eltérő célra az adatfeldolgozó nem használja fel a vásárló által megadott személyes adatokat.

Név:                       DPD Hungaria                      

Székhely:              1158 Budapest, Késmárk u. 14/B.

Levelezési cím:     1158 Budapest, Késmárk u. 14/B.

E-mail cím:             [email protected]

 

X-Page Kft..  partnereinek kiválasztását alapos előkészítés előzte meg, és kötelesek a feladataik teljesítése, a szolgáltatás nyújtása során tudomásukra jutott bizalmas adatokat a törvényes előírások keretében, valamint az adatvédelmi szabványaink betartásával kezelni.

 

Adatbiztonság:

X-Page Kft..  minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa a Vásárlók által a Honlapon megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció, mind az adatok tárolása, őrzése során.

A személyes adatokhoz szigorúan korlátozott a hozzáférés a jogosulatlan megismerés, a személyes adatok jogosulatlan megváltoztatása, illetve jogosulatlan felhasználása megelőzésére.

 

Vásárlói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

Tájékoztatáshoz való jog

Ön bármikor jogosult tájékoztatást kérni a X-Page Kft..  által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá – a regisztráció során megadott e-mail cím kivételével – bármikor módosíthatja azokat az ÁSZF-ben meghatározott módon.

Amennyiben a Vásárló kéri, a X-Page Kft.. tájékoztatást ad a Vásárlóra vonatkozó és X-Page Kft..  által kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. X-Page Kft..  a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

A Vásárló bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a X-Page Kft..  munkatársához fordulhat az alább megjelölt elérhetőségeken keresztül.

 A Vásárló bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni az alább megjelölt elérhetőségek valamelyikén. X-Page Kft..  a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat X-Page Kft..  a szükséges időtartamig megőrzi.

Vásárló kérheti továbbá, adatainak zárolását. A X-Page Kft..  zárolja a személyes adatot, ha a Vásárló ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Vásárló jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről a Vásárlót, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a Vásárló jogos érdekét nem sérti.

Ha X-Page Kft..  a Vásárló helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, vagy nem tudja teljesíteni, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Vásárló tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. X-Page Kft..  a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

            Név:                       X-Page Kft..

            Levelezési cím:     1139 Budapest, Orszgábíró utca 42.

            E-mail:                       [email protected]

 A Vásárló az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény)    alapján

  1. Bíróság előtt érvényesítheti jogait, vagy
  2. a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu ) fordulhat.

Amennyiben a Vásárló a szolgáltatás igénybevételéhez harmadik fél adatait adta meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, X-Page Kft... jogosult a Vásárlóval szembeni kártérítés érvényesítésére. X-Page Kft.. ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

 

Hírlevél

X-Page Kft. a Honlapon lehetővé teszi a Vásárlói számára, hogy a regisztrációval egy időben feliratkozzon hírlevélre. A hírlevél direkt marketing elemekkel rendelkezik és reklámot tartalmaz. X-Page Kft. a hírlevél igénybevétele során a Vásárló által megadott adatokat kezeli. A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket X-Page Kft. csak a Vásárló kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld, vagyis akkor, ha a Vásárló a „Feliratkozás hírlevélre” felirat mellett található „igen” válaszra rákattint.

A Vásárló korlátozás és indokolás nélkül, bármikor, ingyenesen leiratkozhat a hírlevelek küldéséről. Ezt megteheti levélben, e-mailben, vagy a hírlevelek alján található „Leiratkozás” linkre történő kattintással. Ebben az esetben X-Page Kft.  a további hírleveleivel, ajánlataival nem keresi meg a Vásárlót. 

Egyéb rendelkezések

X-Page Kft. fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Vásárlók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Vásárló a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat.

Amennyiben a Vásárló szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció, illetve a hírlevélre történő feliratkozás során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, X-Page Kft. jogosult a Vásárlóval szembeni kártérítés érvényesítésére.

X-Page Kft. a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Vásárló e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Vásárlót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

A regisztrált Vásárló a Honlap használatával kötelezettséget vállal továbbá arra, hogy az általa szerkeszthető és Honlapon megjelenő tartalmak, megadott adatok, információk harmadik fél és X-Page Kft. jogát illetve jogos érdekeit nem sértik.

X-Page Kft. fenti esetekben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából. X-Page Kft. a fenti esetekben, illetve az ÁSZF be nem tartása esetén jogosult a Vásárló regisztrációját, illetve hírlevélre történő feliratkozását törölni; ebben az esetben X-Page Kft. a Vásárlót a törlésből fakadóan ért károkért nem felel.

Jelen Adatkezelési tájékoztatója 2014 január 10 napjától hatályos.

 

Bankkártyás fizetés

Bankkártyás fizetés

Gyorsan és biztonságosan megvásárolhatja termékeinket
Széles választék

Széles választék

Segítünk kiválasztani - Hívja magasan képzett tanácsadónkat
Családi vállalkozás

Családi vállalkozás

Édesapámtól tanultam meg a szakma fortélyait
Kérem várjon....
Kérem várjon
Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok
Irány a pénztár Pénztár
Miért válasszon minket?